Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Όταν η τηλεόραση μάς κάνει το τραπέζι

Το αμερικανικό κανάλι Food Network έχει καταφέρει να αναδείξει ένα πλήθος από τηλεσέφ, οι οποίοι σήμερα θεωρούνται στην Αμερική οι κορυφαίοι στο είδος τους και μεγάλοι σταρ.
Η συνδρομητική τηλεόραση και οι διάφορες πλατφόρμες που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας προσφέρουν στον Κύπριο τηλεθεατή τις καλύτερες εναλλακτικές τηλεοπτικές προτάσεις. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που στα κανάλια της ανοικτής ζώνης αντιμετωπίζουμε τον συρφετό των επαναλήψεων, η συνδρομητική τηλεόραση προσφέρει την καλύτερη λύση.

Από τη μια μάς ανοίγεται ένα παράθυρο στον παγκόσμιο τηλεοπτικό χάρτη που μας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα τηλεοπτικών προγραμμάτων και από την άλλη μάς δίδεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε την άλλη διάσταση της τηλεόρασης. Πέραν των ιδιαίτερα αγαπητών αμερικανικών σειρών, που τα τελευταία χρόνια προκαλούν μεγάλη ταραχή ανά το παγκόσμιο, στις συνδρομητικές πλατφόρμες υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και ξένων μονοθεματικών καναλιών. Επιλογές που αφορούν τηλεοπτικούς σταθμούς με ντοκιμαντέρ, εναλλακτικά κανάλια με λογής-λογής ριάλιτι, μονοθεματικό ιατρικό κανάλι, ιστορικό με προβολή επικών ταινιών, αλλά και τη μεγαλύτερη αδυναμία πολλών… το φαγητό Ένα ολόκληρο κανάλι, λοιπόν, το Food Network μόνο με ό,τι έχει σχέση με το φαγητό.

Η συνδρομητική τηλεόραση αναμφίβολα παρέχει ιδιαίτερα μεγαλύτερο αριθμό επιλογών σε σχέση με τα κανάλια της ανοικτής ζώνης, αλλά και τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε δημοφιλείς σειρές σε πρώτη προβολή.

Τις τελευταίες βδομάδες υπέπεσε στην αντίληψή μου ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και… λαχταριστό μονοθεματικό κανάλι που προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας της Cablenet στο κανάλι 38. Είχα ακούσει ότι η πρώτη επαφή με αυτό το κανάλι σού προκαλεί έντονη περιέργεια που γίνεται εθισμός και καταλήγει σε μανία. Το τηλεοπτικό κανάλι Food Network με εντυπωσίασε. Αν και δεν ξεφεύγει από τις γνωστές «αμερικανιές», εντούτοις κατορθώνει να μεταμορφώνει τις εκάστοτε συνταγές και να τις πάει ένα βήμα παραπέρα.

Συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τα εντυπωσιακά σκηνικά, τους εκπληκτικούς σεφ με το ριάλιτι, καταφέρνει να δημιουργεί έναν ιδανικό γαστρονομικό τηλεοπτικό κόσμο. Παρακολουθώντας τις διαφορετικές εκπομπές, είναι δυνατόν να εντοπίσετε στοιχεία από προγράμματα μαγειρικής της ελληνικής και κυπριακής τηλεόρασης, σε κακέκτυπη δυστυχώς μορφή.

Και δεν το λέμε αυτό γιατί το ξένο είναι πιο καλό, αλλά σε αυτή την περίπτωση το ξένο είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και μελετημένο και καταφέρνει να φτάσει στον τηλεθεατή ως αυθεντικό. Παρά τους διάφορους θεατρινισμούς και τις επιτηδεύσεις που είναι αναπόφευκτες στην τηλεόραση, η ομάδα παραγωγής του Food Network βγάζει ένα ιδανικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα.

Το Food Network ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1993 στις ΗΠΑ και από τότε σημειώνει τεράστια επιτυχία, αποσπώντας πολλά βραβεία και θετικές κριτικές. Διεθνώς το Food Network εξέπεμψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στα τέλη 2009, ενώ στην Ασία μόλις τον Ιούλιο του 2010. Σε μια εποχή που η τηλεμαγειρική είναι στη μόδα, έχουμε στη διάθεσή μας το κατάλληλο κανάλι. Για καλύτερη γνωριμία με το κανάλι και τις αμέτρητες συνταγές των τηλεαστέρων σεφ, επισκεφτείτε τη δημοφιλή ιστοσελίδα www.foodnetwork.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου